NaslovnicaBiHSDP želi ukin...

SDP želi ukinuti administraciju Grada Sarajeva, a javna preduzeća objediniti u holding

Mašić je pojasnio da je ideja SDP-a da se potpuno ukine administracija Grada Sarajeva, te da se objedini u okviru administracije Kantona Sarajevo.

“Sabijanje Sarajeva na četiri općine sputava razvoj grada i nemoguće je da se razvija u mjeri u kojoj treba, kao što to naprimjer čine gradovi poput Beča, Berlina ili Zagreba. Aktuelna gradska administracija je neracionalna. Biranje gradonačelnika i vijećnika je potpuno sumnjiv i netransparentan što je pokazao i izbor posljednjeg gradonačelnika”, kazao je Mašić.

On je kazao da bi prema ovoj ideji SDP-a, Kanton Sarajevo sa devet općina preuzeo ingerencije i grada, napravile bi se dodatne uštede i stvorila efikasnija administracija.

Čengić je govorio o projektu Sarajevu holding.

“Želimo ukinuti postojeća komunalna preduzeća i napraviti jedan holding. Zagrebački ili ljubljanski holding su primjeri. Želimo to isto napravitii u Sarajevu da građani plaćaju sve usluge na jednom mjestu”, rekao je Čengić.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.