NaslovnicaBiHSDP predlaže ...

SDP predlaže da akciza bude 0 KM – efekat bi se odmah osjetio

Zbog dramatičnog rasta cijena goriva, te posljedično svih esencijalnih potrepština i namirnica, Klub SDP-a u Parlamentarnoj skupštini BiH je prije deset dana u proceduru uputio izmjene Zakona o akcizama kojim se smanjuje cijena goriva za 30 do 45 feninga po litru, navodi se u saopćenju iz ove stranke.

“Efekat ove mjere bi se odmah osjetio lančanim smanjenjem cijena. Tako bi se brzo i efikasno amortizovao udar na ionako loš životni standard stanovništva. Kako bismo pomogli građanima i privredi u doba rastuće inflacije, predlažemo promjenu člana 17. spomenutog zakona koji se odnosi na naplatu akciza na način da iznos akciza bude 0 KM”, navodi SDP.

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.