BiHSDA: Pozdravljamo odluku Visokog predstavnika koja će omogućiti poštenije izbore

SDA: Pozdravljamo odluku Visokog predstavnika koja će omogućiti poštenije izbore

SDA je pozdravila odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta da nametne tehničke izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

U saopćenju navode kako će ove izmjene osigurati poštenije i transparentnije izbore, te spriječiti najveći dio zloupotreba na biračkim mjestima.

“Nametanje izmjena Izbornog zakona BiH bio je jedini mogući scenarij nakon što je vladajuća koalicija SNSD, HDZ i Trojka opstruirala i praktično odbila njegovo usvajanje u Parlamentanoj skupštini BiH. Time su pokazali kome nisu u interesu fer i pošteni izbori. Izražavamo žaljenje što Trojka, SNSD i HDZ nisu podržali izmjene Izbornog zakona kojeg je ranije predložila SDA, jer bi se time izbjegla reakcija Visokog predstavnika, a integritet izbornog procesa riješio na sveobuhvatniji način”, istakla je SDA.

Na kraju je navedeno kako posebno pozdravljaju dio odluke kojom se presuđenim ratnim zločincima zabranjuje kandidovanje na izborima.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE