NaslovnicaLokalni izboriSDA / Centar,...

SDA / Centar, Novo naselje, Stari grad i Rosulje su snažno uz Mirzu Ganića i pobjednički tim SDA Visoko

Iako hladna i kišovita noć u Visokom, veliki broj sugrađana se okupio na večerašnjem predizbornom skupu SDA Visoko ispred KSC”Mladost”.

Predstavili smo naš tim, našu reprezentaciju, ljude koji čistog obraza i uzdignutog čela predstavljaju SDA Visoko.

Kandidatkinja Šejla Puška u svom obraćanju navela je da Visokom trebaju mir i jedinstvo. Također, posebno je istakla činjenicu da je Mirza Ganić oličenje pravog lidera, lidera koji uvijek ima vremena da sasluša, posavjetuje se i koji se u dosadašnjem radu istakao svojim radom i zalaganjem gdje je uvijek postizao izvanredne rezultate i da zaslužuje našu snažnu podršku.

Almin Marušić, kandidat za Gradsko vijeće Visoko između ostalog je istakao činjenicu da mnoga gradska naselja i dalje imaju problem sa vodom, kanalizacijom i putnom infrastrukturom.

Prisutnima se obratio i kandidat Almir Ljeskovica koji je posebno naglasio probleme sa kojima se građani susreću poput previsokih cijena komunalnih usluga, pasa lutalica, loše podrške kulturi, kao i to da je sport u Visokom na koljenima. Pozvao je na snažnu podršku kandidatu za gradonačelnika Mirzi Ganiću i cijelom timu SDA Visoko.

Lamija Čehajić, kandidatkinja za Gradsko vijeće se osvrnula na činjenicu da je Mirza Ganić u prethodnom periodu preporodio SDA Visoko, vratio je na pravi kolosijek i na staze gdje se prije svega uvažava rad, trud i zalaganje. Na osnovu toga, sigurna je da će nakon pobjede na izborima i Visoko vratiti na stare staze slave i uspjeha. “Visoko je kraljevski grad, ali danas ovo što imamo u Visokom daleko je od kraljevskog grada”, istakla je.

Na samom kraju ovog odličnog skupa, velikom broju prisutnih građana obratio se i najbolji, onaj kojeg je narod tražio, aktuelni premijer ZDK i kandidat za gradonačelnika Grada Visoko, Mirza Ganić.

“Vjerujem da prepoznajete da Visoko moramo osloboditi diktature, da trebamo vratiti demokratiju u Visoko, da u Visokom sloboda odavno ne stanuje i da zaista moramo vratit mir, slogu i zajedništvo u Visoko”, istakao je na samom početku obraćanja uz ovacije okupljenih građana.

Napomenuo je da ni 10% planiranih ulaganja u infrastrukturu u Gradu Visoko nije realizovano, a sve zbog nagomilanih dugovanja prema dobavljačima i izvođačima radova.

“Centar grada nam izgleda gore nego prije 10 godina, i kako da pravimo priču o turističkom i kraljevskom gradu”, istakao je.

Problematizovao je i privatizovanu RTV Visoko, preskupe komunalne usluge, nestručan UO Doma zdravlja, a posebno “plave koverte” koje se šalju građanima za plaćanje NEUSTAVNE naknade za korištenje građevinskog zemljišta što su prisutni pozdravili snažnim aplauzom.

Na samom kraju naveo je da mnogi projekti su našli svoje mjesto u Izbornoj platformi “Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje” a tiču se rješavanja problema putne infrastrukture, komunalnih usluga, uređenja glavnih ulica, izgradnje dječijih igrališta, izgradnje obdaništa u Prijekom, rješavanje pitanja vodnih mjerila u objektima kolektivnog stanovanja i sl.

Mještani su ove informacije snažno podržali i još jednom dali ogromnu podršku Mirzi Ganiću za gradonačelnika Grada Visoko i timu za pobjede SDA Visoko!

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

 

Visoko.co.ba/GO SDA Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.