BiHŠarović potvrdio ostavku i prenio ovlaštenja na Milana Miličevića

Šarović potvrdio ostavku i prenio ovlaštenja na Milana Miličevića

Predsjednik SDS-a u ostavci Mirko Šarović potvrdio je danas ostavku na ovu funkciju i rekao da je sva ovlaštenja prenio na predsjednika Glavnog odbora stranke Milana Miličevića.

“S obzirom na to da su svi članovi Predsjedništva SDS-a podnijeli ostavke i ja kao predsjednik stranke kao čin vlastite odgovornosti spram proteklih izbora i da bismo dali šansu da stranka uđe u proces reforme, prenio sam svoja ovlašćenja na Miličevića i on će od danas biti vršilac dužnosti predsjednika SDS-a”, rekao je Šarović novinarima.

Nakon petosatne sjednice Glavnog odbora SDS-a u Bijeljini Miličević je najavio unutarstranačke izbore radi konsolidacije stranke i ponovio da SDS nije zadovoljan rezultatima opštih izbora.

“Ne želimo da SDS ima bilo kakav vakuum u radu”, dodao je Miličević.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE