BiHGlavni odbor SDS-a o državnoj imovini: Bećirović i Komšić nemaju legitimitet da...

Glavni odbor SDS-a o državnoj imovini: Bećirović i Komšić nemaju legitimitet da predlažu usvajanje zakona

U Banjoj Luci danas je održana konstitutivna sjednica SDS-a – izabrana su tri potpredsjednika stranke i predsjednik Glavnog odbora, Jovica Radulović.

Glavni odbor stranke usvojio je i šest zaključak. Između ostalog su istakli da članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić nemaju legitimitet da predlažu usvajanje zakona o državnoj imovini, te da je to udar na Ustav BiH.

Kažu da će istrajati na inicijativi da Narodna skupština RS-a razmatra informaciju o kršenju zaključaka skupštine o usvajanju seta od pet zakona iz 14 prioriteta Evropske komisije. Pozvali su predsjedavajućeg Doma naroda BiH da uvaži inicijativu SDS-a da se na dnevnom redu nađe Zakon o Ustavnom sudu BiH.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE