BiHŠarović: Do krize je došlo da bi se popravio poljuljani rejting SNSD-a...

Šarović: Do krize je došlo da bi se popravio poljuljani rejting SNSD-a i Dodika

U Banjoj Luci je održana sjednica Glavnog odbora SDS-a. Najviše pažnje bilo je usmjereno na aktuelnu političku situaciju, a prema riječima predsjednika stranke Mirka Šarovića, očito je da su se SNSD i Milorad Dodik povukli i da od najavljene posebne sjednice nema ništa.

Šarović kaže da su aktivnosti koje su dovele do krize vođene da bi se popravio poljuljani rejting SNSD-a i predsjednika te stranke. Kaže i da će SDS-ovi poslanici a prisustvovati najavljenoj posebnoj sjednici NSRS-a.

„Smatramo da je to pravo mjesto, mjesto gdje treba da iznesemo svoj stav. Želimo da razgolitimo politiku Milorada Dodika koji, da bi na neki način pridobio pažnju javnosti, krenuo je u cijelu ovu avanturu, ali sada želi da je razvodni i dobije narednih 6 mjeseci kao što je i najavio kako bi nas uveo u sami finiš izbornog procesa. To je stvari plan. On nema nikakve iskrene namjere da bilo šta po ovom pitanju pokrene“, kazao je Šarović.

Visoko.co.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE