ZDKPolitikaSanja Renić prelazi u klub zastupnika SDP-a u ZDK?

Sanja Renić prelazi u klub zastupnika SDP-a u ZDK?

Iz izvora bliskih sarajevskim političkim krugovima saznajemo da je nezadovoljstvo unutar kluba zastupnika BHI KF kulminiralo mnogo više nego što je javnosti poznato.

Uprkos informacijama koje dolaze iz Zenice, saznajemo da su pojedini zastupnici ipak načelno dogovorili pristupanje drugim političkim opcijama koje čine još uvijek aktuelnu vlast u Zeničko-dobojskom kantonu.

U političkim kuloarima se priča o mogućem prelasku zastupnice Sanje Renić u klub zastupnika SDP-a što bi dodatno ojačalo tu stranku. Također saznajemo iz izvora bliskih SDP-u da ta stranka i dalje čvrsto stoji uz aktuelne partnere, te da u ovom trenutno ne dolazi u obzir bilo koja druga koalicija na kantonalnom nivou.

Prelaskom Sanje Renić u SDP-ov klub zastupnika u ZDK, ta stranka bi imala 6 zastupnika i sasvim je sigurno da bi postali lideri procesa u ZDK.

Zdkinfo.ba / Visoko.co.ba

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE