SvijetEvropaRusija tokom noći ispalila na Ukrajinu 16 projektila i 11 dronova

Rusija tokom noći ispalila na Ukrajinu 16 projektila i 11 dronova

Rusija je lansirala 16 projektila i 11 dronova na Ukrajinu u noćnom zračnom napadu, saopćile su ukrajinske zračne snage u nedelju ujutro.

U saopćenju na Telegramu, zračne snage su navele da su uspjele oboriti devet dronova i devet projektila. Nisu identificirale njihove mete.

Rusija je više od sedmicu dana značajno pojačala kampanju zračnih napada na ukrajinska energetska postrojenja, uzrokujući značajnu štetu i ostavljajući Ukrajince u strahu od povratka nestanka struje viđenom u prvoj zimi rata.

Najveća ukrajinska privatna energetska kompanija DTEK saopćila je u subotu da je pet od njenih šest elektrana oštećeno ili uništeno sa izgubljenim 80 posto proizvodnih kapaciteta, te da bi popravke mogle potrajati i do 18 mjeseci.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE