SvijetEvropaRusija pokrenula 19 napada dronovima na Ukrajinu i šest raketnih napada

Rusija pokrenula 19 napada dronovima na Ukrajinu i šest raketnih napada

Rusija je tokom noći pokrenula 19 napada dronovima na Ukrajinu i šest raketnih napada, a ukrajinski sistemi protivzračne odbrane uništili su 13 dronova i jednu raketu, saopćile su u srijedu ukrajinske zračne snage.

Neki od dronova koji nisu uništeni nisu se domogli svojih ciljeva, saopćilo je zrakoplovstvo u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, ne pružajući dodatne detalje. Dodaje se da je 13 uništenih bespilotnih letjelica oboreno uglavnom u regijama u blizini linije fronta.

Zrakoplovstvo je također saopćilo da je uništilo navođenu raketu Kh-59 tipa zrak-zemlja u regiji Poltave.

U saopćenju se navodi da je Rusija lansirala još pet projektila, ali nije saopćeno da li su rakete koje nisu uništene dostigle svoje ciljeve.

Nije bilo komentara ruske strane.

Reuters nije mogao nezavisno provjeriti izvještaj ukrajinskih zračnih snaga.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE