Lokalne TemePozitivno VisokoPut za Las Vegas: Haris Aščalić će 29. septembra predstaviti svoj projekat...

Put za Las Vegas: Haris Aščalić će 29. septembra predstaviti svoj projekat Cadence u Zagrebu

Visočki programer Haris Aščalić će 29. septembra predstaviti svoj projekat Cadence digitalnu asistenticu u Zagrebu, u Kinu Europa te se boriti za put u Las Vegas.

Radi se o Bugovom natjecanju tehnoloških ideja Idea Knockout 2016. Tim koji pobijedi će imati priliku predstaviti svoju ideju na najvećem sajmu inovacija u svijetu, koji se svakog januara održava u Las Vegasu. Tokom četiri dana trajanja (od 5. do 8. januara), na CES-u se okuplja preko 170.000 strogo probranih insidera tehnološke industrije iz čitavog svijeta koji oblikuju budućnost.

Podsjetimo da je Cadence u potpunosti BH projekat koji Haris razvija skoro 2 godine. Šta je sve u mogućnosti uraditi ovaj softver saznajte na oficijalnom blogu ovdje.

Cadence oficijalni trailer:

Idea Knockout 2016 bit će održan uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, a sponzori natjecanja su i Visoko učilište Algebra koje će prijavljene timove besplatno pripremati za što uspješniji pitch pred žirijem. Među sponzorima su i Beck's te Uber koji će pobjednicima osigurati besplatne vožnje po Las Vegasu.

I ove će godine žiri Idea Knockouta ostati neotkriven do samog održavanja natjecanja 29. septembra 2016. Nadzor nad regularnošću rada žirija obavljat će Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu čiji je Trgovinsku ured i službeni zastupnik CES-a za Hrvatsku.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću imati priliku predstaviti svoj najveći projekt Cadence na velikom eventu u regiji, te pokušati osvojiti put za Las Vegas”, govori Aščalić.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE