BiHPurić: Nema nikakvih ustupaka HDZ-u BiH

Purić: Nema nikakvih ustupaka HDZ-u BiH

Na konstataciju Demokratske fronte da je Osmorka kreirala budžet Federacije u korist HDZ-a BiH reagovao je zastupnik Naše stranke u Parlamentu Amir Purić.

Po običaju, SDA i DF prave spinove o tobožnjim ustupcima Osmorke HDZ-u. Nema nikakvih ustupaka, već postoje realne potrebe naših građanki i građana na cijeloj teritoriji Federacije bez obzira na to gdje je ko na vlasti, odgovorio je. Dalje navodi da neće odgovarati jezikom podjela, već da će reći samo koliko iznose amandmani koje je predložila Osmorka. Od 108 miliona maraka, 85 miliona su amandmani Osmorke. Svih 108 miliona su u procentima manje od dva posto ukupnog budžeta Federacije.

Pritom, s obzirom na to da sam zastupnik čija je izborna jedinica u Krajini, moram istaći da dodatnih 10 miliona treba ići na infrastrukturne projekte upravo tamo, pojasnio je Purić.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE