SvijetProtest desničara u Beogradu: Vučić pljunuo na rusku bratsku naciju

Protest desničara u Beogradu: Vučić pljunuo na rusku bratsku naciju

“Ovdje smo zbog carstva nebeskog i da pokažemo da smo uz bratsku Rusiju, a (predsjednik Srbije Aleksandar) Vučić je pljunuo na rusku bratsku naciju, srpsku historiju i potomke, jer samo Rusija garantuje da će Kosovo ostati u sastavu Srbije”, rečeno je večeras na protestu građana okupljenih oko desničarskih organizacija, a protiv odluke vlasti Srbije da glasa za suspenziju Rusije iz Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih nacija.

Uz naglasak da “ono što su naši izdajnici uradili u UN-u nije u naše ime” i poziv Rusiji da pomogne skidanja “okova Zapada” sa Srbije, na skupu se čulo da je Srbiji u interesu da Rusija pobijedi u ratu s Ukrajinom, jer “mi smo njihovi, oni su naši”.

Istaknuto je da bi odnose Srbije i Rusije trebalo da određuju “jedan Dejan, koji krvari kod Kijeva, i Sale i Stefan, koji su ostavili živote u Ukrajini, i njihovo junaštvo, a ne Vučić”, za koga je rečeno da je “podanik NATO pakta”.

Rečeno je da su dio “Vučićevog tajna plana” njegova postizborna koalicija s jednim od lidera srbijanske opozicije Draganom Đilasom, “četiri biolaboratorije u Srbiji”, koje bi navodno trebalo da budu otvorene u Srbiji, i uvođenje sankcija “našoj jedinoj saveznici Ruskoj Federaciji”.

Istaknuto je da treba “momentalno da se prekine izdajničko nemoralno glasanje protiv Rusije”, uz navode da se “85 posto naroda izjasnilo protiv sankcija Rusiji” i ocjenu da je Vučić zbog toga što ne sluša volju naroda “lopov i izdajnik”.

Zatraženo je da se otjeraju “svi NATO savjetnici” iz srbijanskih ministarstava, uključujući i “ratnog zločinca Tonija Blera”, uz objašnjenje da je Srbija neutralna zemlja.

Demonstranti su zatim prošetali pored zgrade Vlade Srbije, ambasada Italije i Bugarske, pored koje su uzvikivali parole protiv NATO i EU, a zatim i pored ambasade Bjelorusije, gdje su klicali predsjedniku te zemlje Lukašanku.

Uzvikivali su i “Srbi i Rusi – braća zauvijek”, “Srbija – Rusija, ne treba nam Unija”, “Ne damo svetinja”, “Crna Gora i Srbija, to jedna familija” i klicali Ratku Mladiću, presuđenom ratnom zločincu.

Skup se završio bez incidenata kod ambasade Rusije, gdje su demonstranti ponovili svoje poruke podrške toj zemlji.

Visoko.co.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE