Lokalne TemePreuzima domaću kompaniju iz Visokog: Poznati bh. poduzetnik Adnan Smailbegović u velikoj...

Preuzima domaću kompaniju iz Visokog: Poznati bh. poduzetnik Adnan Smailbegović u velikoj akviziciji

Kompanija Wood Team d.o.o. Ilijaš preuzela je manjinski paket dionice Livnice Visoko i najavila ponudu za ostale dionice.

Kompanija je objavila da posjeduje 83.549 dionica što čini 38,3 posto redovnih dionica Livnice d.d. Visoko i da će u zakonski propisanom roku objaviti ponudu za preuzimanje preostalih 134.266 redovnih dionica, što čini oko 61,7 posto dionica.

Wood Team je od 4. do 5. maja 2023. godine putem Sarajevske berze kupio spomenute dionice Livnice Visoko, tačnije 83.549 redovnih dionica po cijeni u rasponu od 2,45 KM do 2,50 KM po dionici.

Wood Team je velika i moćna kompanija što pokazuje podatak da je lani imao prihode od skoro 40 miliona KM, izvještava BiznisInfo.ba.

Većinski vlasnik kompanije je Adnan Smailbegović, poznati bh. poduzetnik i predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH.

Visoko.co.ba / BiznisInfo.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE