BiHNude 2,50 KM po dionici: Wood Team iz Ilijaša želi preuzeti Livnicu...

Nude 2,50 KM po dionici: Wood Team iz Ilijaša želi preuzeti Livnicu Visoko

Wood Team iz Ilijaša nudi 2,50 KM po dionici za preuzimanje 61,642 posto udjela u Livnici iz Visokog. Wood Team je trenutno vlasnik 38,3578 posto dionica ove livnice.

Nominalna vrijednost dionica Livnice je 10 maraka. Ponuditelj je vlasnik 83.549 dionica emitenta. Rok važenja Ponude za preuzimanje je 28 dana, a počinje teći od dana objavljivanja Ponude za preuzimanje u novinama.

Izvor: BloombergAdria.com
Izvor: BloombergAdria.com

“Ako su ispunjeni svi uvjeti iz Ponude za preuzimanje, dionice prijavljene u odgovoru na Ponudu za preuzimanje bit će kupljene i plaćene u roku od sedam dana od isteka trajanja ponude po cijeni navedenoj u Ponudi za preuzimanje”, navodi se na stranici Sarajevske burze (SASE).

Izvor: BloombergAdria.com
Izvor: BloombergAdria.com

Privatno poduzeće Wood Team osnovano je 2010. godine u Ilijašu. U srpnju 2014. godine Wood Team širi svoje poslovanje i otvara drugi pogon smješten u Visokom, a zatim i u Brezi i Zenici, navodi se na njihovoj zvaničnoj stranici.

Prošle godine Wood Team je ostvario ukupne prihode od preko 38 milijuna KM. Neto dobit u 2022. godini iznosila je nešto manje nego godinu dana ranije.

Većinski vlasnik kompanije Wood Team je Adnan Smailbegović, poznati bh. poduzetnik i predsjednik Udruženja poslodavaca Federacije BiH.

Visoko.co.ba / BloombergAdria.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE