BiHPolitikaPrekinuto izricanje presude, Praljak navodno popio otrov (VIDEO)

Prekinuto izricanje presude, Praljak navodno popio otrov (VIDEO)

Slobodan Praljak popio je neku tekučinu nakon što mu je izrečena drugostepena presuda, odnosno potvrđena kazna od 20 godina zatvora na Haškom triunalu. Njegova odbrana je rekla da je njihov klijent popio otrov.

https://www.youtube.com/watch?v=-WeZMipMLjo&feature=youtu.be

Naime, Žalbeno vijeće Haškoga tribunala, kojim je predsjedavao Carmel Agius, ujedno i predsjednik Tribunala, potvrdilo je u pravomoćnoj presudi u predmetu “Prlić i drugi”, u slučaju šestorice zvaničnika nekadašnje Herceg-Bosne postojanje udruženog zločinačkog poduhvata, međunarodnog sukoba kao i okupaciju.

Naglašeno je da su odgovorni za “brojne, vrlo teške optužbe”.

 Potvrđena je kazna od 25 godina zatvora predsjedniku vlade Herceg-Bosne Jadranku Prliću, kao i bivšem ministru obrane Herceg-Bosne Bruni Stojiću i bivšem načelniku Glavnog stožera HVO-a Slobodanu Praljku od 20 godina zatvora. 

Nakon incidenta sa Praljkom prekinuto je zasjedanje Žalbenog vijeća.

Fena / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE