Predstavom „Profesionalac“ u izvedbi Teatra Total iz Visokog, u Bugojnu je počeo četrdeset i sedmi po redu Festival amaterskih pozorišta BiH Fedra

Predstavom „Profesionalac“ u izvedbi Teatra Total iz Visokog, u Bugojnu je počeo četrdeset i sedmi po redu Festival amaterskih pozorišta BiH Fedra. Selektor Sead Đulić odabrao je sedam predstava koje će publika moći vidjeti u takmičarskom dijelu programa.

Fedra je i ove godine okupila zaljubljenike u teatar i jedan drugačiji svijet. Nakon odgledanih 37 predstava, selektor je za takmičarski dio odabrao njih sedam, koje kaže, najbolje oslikavaju trenutno stanje, ali i trendove u teatarskom amaterizmu. Čast da otvori ovogodišnji festival pripala je Profesionalcu, priči o buđenju ljudskosti, rađenoj po tekstu Dušana Kovačevića u izvedbi visočkog teatra Total.

”Jedan vrijedan bh festival, koji treba održavati ali koji mora raditi više na podizanju kvaliteta pozorišnog amaterizma”, ističe Jasenko Muzaferija, reditelj teatra Total Visoko.

Uz prezentaciju najkvalitetnijih godišnjih ostvarenja i ponovni susret amatera, publika će u programu 47. teatarskog festivala, moći uživati do 20.jula kada će stručni i žiri publike proglasiti najbolje.

Federalna.ba