Lokalne TemeKultura(VIDEO) Svečano otvorena manifestacija "Dani Zaima Muzaferije"

(VIDEO) Svečano otvorena manifestacija “Dani Zaima Muzaferije”

U Zavičajnom muzeju je u četvrtak navečer svečano otvorena 20. po redu manifestacija “Dani Zaima Muzaferije”, a čast da manifestaciju proglasi otvorenom pripala je uspješnom režiseru iz Visokog Tariku Hodžiću. Prisutnim posjetiocima su se još obratili i Rasim Kadić, predsjednik Udruženja “Ars Tragovi”, zatim sin rahmetli Zaima, Jesenko Muzaferija, kao i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

U sklopu otvorenja manifestacije, upriličena je i izložba “Zlatno doba bh. slikarstva – prva postavka”, a o njoj je nešto više govorio direktor Umjetničke galerije BiH Strajo Krsmanović.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE