Predsjedništvo SDA BiH danas o “slučaju” Visoko

2880

I dok su normalnije političke sredine u kojima je na vlasti SDA, poput Kaknja i Tešnja završile svoje predkongresne aktivnosti i izabrale nove/stare predsjednike Općinskih odbora stranke u Visokom se to još nije desilo. Podsjećamo, Skupština koja je bila zakazana za 16.04., otkazana je nekoliko sati prije nego je trebala biti održana. Zvaničan razlog javnost u Visokom, simpatizeri ove stranke, delegati i neki od kandidata za predsjednika još nisu saznali.

Kako saznaje Visoko.co.ba, danas bi u Sarajevu na sjednici Predsjedništva stranke trebalo da se na dnevnom redu nađe i “problem” Visokog, kada bi vrh stranke trebao da presudi oko cirkusa koji se dešavao na izborima po Mjesnim odborima, ali i općenito svega onoga što se u ovoj stranci dešava od 2010.godine, s tim da je pred ovaj 6.Kongres to konačno i isplivalo u javnost. U međuvremenu suprostavljene strane iskoristile su ova četiri dana da dodatno lobirajući po Sarajevu pokušaju ojačati svoje pozicije pred konačnu odluku Predsjedništva stranke. Pored silnih dopisa koji su kao mogući dokazi dostavljeni u Centralu o tome šta se sve i kako radi u Visokom kada je u pitanju SDA, zainteresovanim stranama nije bilo mrsko ni da lično idu po Sarajevu i iznose priče o ispravnosti njihovih stavova.

Bez obzira šta danas Predsjedništvo stranke odluči kada je u pitanju Visoko (ukoliko ih opet ne skinu s dnevnog reda), ono što je fakt, jeste podatak o tome da Visoko kao grad, kao lokalna zajednica, u kojoj nismo svi SDA, a zbog ličnih i privatnih ratova između predsjednika stranke na vlasti i načelnice iz iste stranke već godinu dana zapravo i nema normalnu vlast i načelnika/icu. Oni su zaokupljeni, preokupirani i fokusirani na svoj privatni obračun u kojem za sad, još uvijek ne javno, optužuju jedno drugo za trajno štetne odluke po Visoko i ostvarivanje ličnih interesa kroz SDA. U takvoj situaciji i kada bi željeli da nešto urade za Visoko, njihova kreativna snaga i moć pravilnog rasuđivanja za ostvarivanje ideja je ista kao i 2012.godine kada su pred lokalne izbore narodu obećavali nešto u što i sami nisu vjerovali.

Komentari

komentara