ZanimljivostiPoznati kuhar Nusret u sklopu svakog obroka jede odreske

Poznati kuhar Nusret u sklopu svakog obroka jede odreske

Nedugo nakon što je otvorio restoran u Londonu, poznati turski kuhar Nusret Gokce je za britanske medije rekao kako svakodnevno konzumira većinu jela koja su dostupna na njegovom meniju.

Poznati kuhar je tjelovježbu i ishranu uporedio s otiskom prsta, kazavši kako je oboje potrebno posebno prilagoditi svakoj osobi. S obzirom da je slavu stekao servirajući odreske – nije iznenađenje što je ovo jelo nešto što konzumira više puta na dan.

Prije svakog treninga Nusret pije dvije čaše vode sobne temperature i pojede četiri kajsije. Uz sve to popije jedan kapućino. Za doručak jede 250 grama bifteka sa lećom i grahom, dok za ručak jede povrće kuhano na pari i, ponovo, 250 grama bifteka.

Poslijepodne konzumira espresso uz jogurt od grožđa, a za večeru ponovo jede odrezak, ovaj put uz salatu od cvekle.

Nusret, poznatiji kao Salt Bae, je u posljednje vrijeme u fokusu britanskih medija i javnosti zbog previsokih cijena u njegovom novom restoranu u Londonu.

Nezadovoljni posjetitelji kritikuju kuhara i ističu kako pretjeruje, a već nekoliko dana na Twitteru je viralna fotografija računa na kojem je ukupna cijena 50.000 dolara za večeru.

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE