NaslovnicaBiHPovučen zahtj...

Povučen zahtjev za izgradnju dvije mini hidroelektrane u Jajcu

Aktivizam lokalnih udruženja u Jajcu očito je urodio plodom, jer je firma koja planira da izgradi dvije mini hidroelektrane nedaleko vodopada u Jajcu, povukla svoj zahtjev do konstituisanja novog saziva Općinskog vijeća Jajce.

“Od samog početka, ideje, zatim izrade projektne dokumentacije, pa do izgradnje hidroenergetskih postrojenja, probnog rada, korištenja i održavanja, želimo biti u koordinaciji s lokalnom zajednicom i ne želimo napraviti bilo koji potez bez njihove saglasnosti i odobrenja. U tom smislu i zakazanu Javnu raspravu treba otkazati”, navodi se u obavijesti kompanije Bosnia Green Energy Project.

No navode da će se novim zahtjevom nadležnima u SBK ponovo obratiti čim se konstituiše Općinsko vijeće, odnosno lokalna zajednica bude u mogućnosti učestvovati u postupku.

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.