Lokalne TemeFOTO / Visočki antifašisti na obilježavanju godišnjice AVNOJ-a u Jajcu

FOTO / Visočki antifašisti na obilježavanju godišnjice AVNOJ-a u Jajcu

Udruženje antifašista i boraca NOR-a Općine Visoko na čelu sa predsjednikom Farukom Salčinovićem i potpredsjednikom Faikom Dlakićem kontinuirano radi na jačanju Udruženja i obilježavanju značajnih datuma iz istorije BiH.

Rasporedom aktivnosti u ovoj godini bilo je planirano  obilježavanje 25.novembra Dana državnosti BiH i  80.godišnjice zasijedanja  ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu. S obzirom na zabranu okupljanja delegacija iz F BiH od strane MUP-a RS, aktivnosti su bile preusmjerene  na obilježavanje 80.godišnjice AVNOJ-a u Jajcu , kojoj  je prisutvovao i veliki broj antifašista iz Visokog.

Delegacija visočkog Udruženja antifašista je posjetila Muzej AVNOJ-a i položila cvijeće u Spomen parku poginulim borcima u Jajcu.

– Mi, naravno, nastavljamo tradiciju  kojom baštinimo značajne datume iz istorije BiH i veoma smo sretni  i ponosni što smo i u Jajcu sreli  naše prijatelje sa prostora bivše Jugoslavije. Ćinimo sve da što više mladih uključimo u naše Udruženje  s ciljem jačanja ideje antifašizma na području naše općine, kaže Faruk Salčinović, predsjednik Udruženja antifašista  i boraca NOR-a Općine Visoko.

Cjelodnevni program obilježavanja 80.godišnjice zasijedanja AVNOJ-a u Jajcu  protekao je u igri, pjesmi i sjajnom druženju visočkih  antifašista sa prijateljima  iz brojnih gradova naše zemlje te iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

Zajednički slogan svih učesnika manifestacije iz Jajca je dobro poznat- SMRT FAŠIZMU – SLOBODA NARODU.

S. Hadžialić / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE