SvijetRegijaPotvrđena doživotna robija zbog ubistva tročlane porodice

Potvrđena doživotna robija zbog ubistva tročlane porodice

Apelacioni sud u Nišu pravnosnažno je osudio Gorana Džonića na doživotnu robiju za ubistvo tročlane porodice Đokić iz koristoljublja. Džoniću, iz aleksinačkog sela Moravca, doživotna robija izrečena je zbog ubistva rođaka Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje Lidije, koje je iz koristoljublja ubio, a zatim zapalio.

Apelacioni sud je tako odlučio po žalbi na prvostepenu presudu, kojom mu je izrečena istovjetna kazna.

Kako je saopštio Apelacioni sud, nakon javne sjednice 17. januara preinačena je presuda Višeg suda od 13. juna 2023. godine, te je Džoniću u kaznu doživotnog zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 23. oktobra 2021. godine do upućivanja u ustanovu za izvršenje kazne zatvora, ali mu je u ostalom dijelu odbijena žalba i prvostepena presuda potvrđena.

Pritvor je uračunat radi preciziranja vremena kada okrivljeni može podnijeti molbu za uslovni otpust, prenijeli su beogradski mediji. Zakonom je propisano da lica koja su osuđena na kaznu doživotnog zatvora to mogu da učine nakon izdržanih 27 godina, a u to vrijeme se uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru.

Visoko.ba/federalna.ba/Srna


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE