Potpisan sporazum sa Zavičajnim muzejom za izradu monografije „Visoko i okolina kroz historiju 3”

U Gradskoj upravi Visoko danas je potpisan Sporazum između Grada Visoko i Zavičajnog muzeja Visoko, a po javnom pozivu za podršku razvoju turizma. Sporazum su potpisali gradonačelnik Mirza Ganić i direktorica Zavičajnog muzeja Đenana Ganić. Sporazumom je obezbijeđeno 25.000 KM za sufinansiranje Projekta Monografije „Visoko i okolina kroz historiju 3“, a sredstva su obezbijeđena iz budžeta Grada Visoko za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turizma – očuvanje, konzerviranje, obnavljanje i promocija kulturno – historijskog naslijeđa na području grada Visoko. Direktorica muzeja se ovom prilikom zahvalila gradonačelniku Ganiću i Gradskoj upravi Visoko na, kako je kazala, podršci koju ova institucija ima od strane Grada Visoko i na svemu što se čini za razvoj ove ustanove. Pripreme za rad na monografiji su već počele, a do početka naredne godine tekstovi bi trebali biti spremljeni za recenzije i lektorisanje.

Ovo je još jedan od projekata koji su izuzetno važni za naš grad, jer nakon što dobijemo i treće izdanje monografije, preostaje nam period Drugog svjetskog rata i nakon njega, a u fazi je izrada Monografije „Visoko u periodu agresije na RBiH 92-95“, i nakon što ove monografije budu završene, imat ćemo kompletan historijat Visokog do današnjeg dana sadržan u monografijama, što vjerovatno nema nijedan grad u našoj zemlji. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Plan je da monografija bude završena i svečano promovisana za Dan Grada Visoko 29.augusta naredne godine.

Press služba Gradske uprave Visoko / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.