Lokalne TemePosljednji pozdrav drugu Edhemu Gazdiću Gazdi!

Posljednji pozdrav drugu Edhemu Gazdiću Gazdi!

U 72. godini života nas je napustio Edhem Gazdić. Rođen je u Sovrlama kod Ilijaša, po zanimanju ekonomista, radio je u organima uprave Općine Visoko. Bio je major Armije Republike Bosne i Hercegovine. Od školskih dana se bavio kiparstvom, a kao materijal je uglavnom koristio drvo. Izradio je veliki broj bisti bosanskohercegovačkih pjesnika i pisaca, ali i drugih značajnih ličnosti iz svjetske historije. Neke od tih bisti danas krase škole širom Bosne i Hercegovine. Bio je član UGLU “Likum '76” od osnivanja. Kolektivno je izlagao u Visokom i drugim bh. gradovima, kao i van zemlje. Bio je dugogodišnji član Socijaldemokratske partije BiH.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE