NaslovnicaLokalne TemePoruka organi...

Poruka organizatora nakon ukrašavanja visočkih mostova

Nakon uspješne akcije ukrašavanjem dva mosta u Visokom, izrazili smo želju u kakvom gradu želimo da živimo. Podignimo standarde za ljepotom i učinimo grad poželjnom turističkom destinacijom. Mnogo je posla pred nama, ali ga možemo ubrzati ako smo svi ujedinjeni da od Visokog napravimo moderan grad, po evropskim standardima. Mi ga moramo učiniti takvim da ljudi koji dolaze, imaju nešto da vide, imaju gradsku šetnicu, hotele, restorane, trgovačke radnje, ono što su oni navikli da konzumiraju. Mi ne ovisimo o suncu i snijegu da bi nam sezona trajala par mjeseci, mi od turista možemo živjeti 365 dana. Uz dobar plan i dobru organizaciju, možemo to ostvariti i životi nam se mogu promijeniti.

Razmišljajmo i razgovarajmo o idejama, o svemu onome što nas oduševljava kad odemo mi kao turisti u neki grad. Primijenimo to u Visokom, fragment po fragment.

Ujedno želim da vas obavijestim da od budžeta koji se skupio za ukrašavanje mostova, ostalo je neiskorištenih sredstava 550,00 KM. Uskoro ću vas obavijestiti u koji sljedeći projekat ćemo investirati te novce, koji će dodatno uljepšati centar grada.

Posebno želim da se zahvalim ljudima koji su se odazvali ovoj akciji, a nisu stanovnici Visokog, neki čak i ne žive u BiH. Hvala vam na podršci, dali ste mi dodatni motiv za dalje.

Za naš grad, za ljepše Visoko, za grad 21. vijeka!

Stati neću!

Visoko.co.ba/Faruk Šahinović FB page

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.