Lokalne TemeStaro Visoko(VIDEO) ISTORIJA VISOKOG: Puštanje u promet novog drvenog mosta na Bucima 22.10.1967....

(VIDEO) ISTORIJA VISOKOG: Puštanje u promet novog drvenog mosta na Bucima 22.10.1967. godine

22. oktobra 1967. godine svečano je otvoren novi most preko rijeke Fojnice u naselju Buci. Novi drveni most zamijenio je dotadašnji, također drveni, ali u značajnoj mjeri donio napredak u svakom smislu za bučko-kralupski kraj tog vremena. Stari drveni most sagrađen je bio još 1931. godine, a posljednju ozbiljniju opravku je imao odmah nakon Drugog svjetskog rata, jer su ga Nijemci tada porušili sa obje strane kako bi onemogućili prelaz partizanskim jedinicama. Na svečanosti koja je održana prije nešto manje od 56 godina, pred preko četiri hiljade građana, govorio je Zahid Bukurević, poslanik Republičkog vijeća, kao i Šaćir Dautović ispred mjesne zajednice. Više o ovom događaju pogledajte u video prilogu.

Visoko.co.ba/Neven Krajišnik


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE