ZanimljivostiPomoću ovog trika produžite vijek trajanja cvijeću iz vaze

Pomoću ovog trika produžite vijek trajanja cvijeću iz vaze

Cvijeće uljepšava svaku prostoriju i situaciju te podiže raspoloženje.

Kada cvijet odvojite od njegovog korijena, on prestane dobivati hranjive tvari te postaje podložno brzom truljenju. Da bi produljili rok trajanja omiljenog cvijeća potrebni su vam savjeti stučnjaka.

Cvijeće s toplijim vremenom i višim temperaturama većom brzinom gubi vodu, svježinu i živost. Međutim, postoje i jednostavno rješenje za produžetak vijeka trajanja ubranog cvijeća.

Poznato je da neko cvijeće koje držite u vazi, koje nije u zemlji, ne može dugo ostati svježe. Kada se smežura i počne venuti, ljudi ga najčešće bacaju, ne znajući da postoji jednostavan način da ga ponovno vrate u život.

Pomoću jednostavnog trika vratite cvijeće u život tako što ćete ključalu vodu ulijte u vazu. S cvijeća uklonite sve listove, a stabljike skratite. Stavite u vazu i sklonite s direktnog sunca dva ili tri sata i promatrajte promjenu. Vaše cvijeće će vrlo brzo živnuti.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE