NaslovnicaZanimljivostiPomoću ovih t...

Pomoću ovih trikova duže ćete koristiti kuhinjsku spužvicu

Kuhinjske spužvice neophodni su pomagač u domaćinstvu i imaju široku primjenu, ne samo u kuhinji. Međutim, često ih mijenjate zbog dotrajalosti.

Donosimo vam nekoliko trikova pomoću kojih ćete kuhinjsku spužvicu duže koristiti.

Prerežite spužve na pola

Ovdje nema velike zavjere. Rezanjem spužvi na pola ne oslobađa se tajni hemijski spoj koji čini vaše posuđe čišćim, niti otvara portal u multiverzum gdje se spužve ne prljaju. Ovo je doista jednostavno kao što zvuči; prepolovite svoje spužve tako da sada imate dvije spužve. Ali zašto? Prepolovivši ih, za istu cijenu imate čistu novu spužvicu dvostruko češće, a ako kupujete pakete u kojima su po dvije spužve, razmišljajte na način da ste time zapravo dobili četiri spužve. Nema takvog zadatka u čišćenju na koji utječe veličina spužve koju koristite.

Ne bacajte ih

Kada spužva više nije dovoljno dobra da biste je nastavili koristiti u sudoperu, još je možete koristiti u kućanstvu na drugim mjestima.

“Kad spužva više nije za sudoper, izrežem joj jedan kut i mogu je koristiti za podove ili kupaonicu. Kad više nije dobra ni za to, izrežem još jedan kut i koristim ih za WC. Štedi papirnate ručnike”, naveli su.

Ovaj sistem je izvrstan način da izvučete najviše iz spužvica, budete svjesni okoliša i osigurate da se spužva nikada ne koristi u situaciji za koju se više ne bi trebala koristiti.

Koristite manje tekućeg sapuna za suđe

Prema Wirecutteru, moguće je da koristite previše sapuna za suđe. Preporučuju da koristite samo čajnu kašiku proizvoda odjedanput kako biste proizveli zdrav sloj pjene na površini vašeg posuđa. Na taj način ćete lakše iscijediti sapun iz spužve, što bi joj zauzvrat trebalo produžiti vijek trajanja.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.