NaslovnicaBiHPočela distri...

Počela distribucija glasačkih listića

SARAJEVO, 25. septembra (FENA) – U skladu sa Planom Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine o dostavi izbornog materijala, jutros rano je iz skladišta Komisije počela distribucija osjetljivog izbornog materijala, u koji spadaju i glasački listići, prema općinskim/gradskim izbornim komisijama u BiH.

 

 

Prvog dana distribucije osjetljivog izbornog materijala sedam kamiona, pod policijskom pratnjom i nadzorom službenika Sekretarijata Centralne izborne komisije BiH, će material dostaviti u 31 općinu/grad u Bosni i Hercegovini gdje će uz zapisnik o primopredaji biti predati nadležnoj općinskoj/gradskoj izbornoj komisiji.

Planirano je da distribucija osjetljivog izbornog materijala prema općinskim/gradskim izbornim komisijama traje pet dana, odnosno zadnja isporuka je planirana za četvrtak, 29. septembra 2022.

Općinske/gradske izborne komisije predaju izborni materijal biračkim odborima dan prije, a najkasnije 12 sati prije otvaranja biračkih mjesta.

U skladu sa Pravilanikom o provedbi izbora, birački materijal se u noći prije otvaranja biračkog mjesta čuva u zaključanim prostorijama na lokaciji biračkog mjesta. Policija osigurava birački materijal u noći prije otvaranja biračkih mjesta na lokacijama biračkih mjesta.

Predsjednik i članovi biračkog odbora odgovorni su za sigurnost izbornog materijala na biračkom mjestu od trenutka prijema materijala pa do završetka  svih svojih dužnosti nakon zatvaranja biračkog mjesta, okončanja procesa brojanja i dostave glasačkog materijala općinskoj/gradskoj izbornoj komisiji, saopćeno je iz CIK-a.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.