NaslovnicaLokalni izboriOvako izgleda...

Ovako izgleda redoslijed stranaka i kandidata za gradonačelnika u Visokom

U skladu sa Izbornim zakonom BiH i Uputstvom o postupku žrijebanja političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću Centralna izborna komisija BiH izvršila je žrijebanje političkih subjekata za utvrđivanje redoslijeda na glasačkom listiću.

U kutiji se nalazilo 543 kuglice sa 543 ovjerena subjekta.

U Visokom imamo zvanično tri kandidata koja se bore za poziciju gradonačelnika. Žrijebanjem oni su dobili i redne brojeve kako će biti i na glasačkom listiću i to izgleda ovako:

1. Amra Babić

2. Mirza Ganić

3. Dario Pekić

Kada su u pitanju politički subjekti u Visokom se u prvi mah prijavilo 15 političkih subjekata, u međuvremenu dva politička subjekta su odustala od listi, Naša stranka i PDA, koja je čak imala prijavljenog i kandidata za gradonačelnika kao i SBB ali su odustali od kandidatura.

Evo kako će izgledati visočki glasački listić sa rednim brojevima stranaka pod uslovom da još neka stranka/politički subjekt ne odustane od učešća na izborima zbog nemogućnosti da sastavi listu.

1. BPS

2. SBiH

3. SDP

4. SDA

5. SPU BiH

6. ASDA

7. SBB

8. DF

9. NB

10. NiP

11. PzP

12. NBL

13. ZzV – NL

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.