Lokalne TemeSportPjetlići NK Omladinac Poriječani na međunarodnom turniru "Dalmatinko kup" u Splitu

Pjetlići NK Omladinac Poriječani na međunarodnom turniru “Dalmatinko kup” u Splitu

Nogometni klub Omladinac nastavlja sa svojom politikom rada sa dječacima i razvoja nogometa u ovom malom mjestu.

Trener, koordinator i organizator projekta mr.sc. Tarik Agić uz pomoć uprave svakodnevno radi na razvoju škole fudbala te raznim aktivnostima bogate svoj rad i pomažu našim mališanima da uspiju u nogometu.

Dosadašnji kadeti 1999-2002. dječaci su ustupljeni “Bosni” Visoko za njihov daljnji razvoj što će u budućnosti biti politika kluba.

Pjetlići rođeni 2005. i mlađi su trenutno jedina selekcija, a u budućnosti planirano raditi i sa dječacima do 14 godina .

Pjetlići u aprilu učestvuju na svom četvrtom turniru van granica Bosne i Hercegovine, boravit će u Splitu na Dalmatinko kupu koji će se odigrati na terenima u Omišu, Splitu i Dugom Ratu.

“Sretan sam što rastemo kao klub i što zajedno sa našim mališanima predstavljamo klub, naš grad i našu državu. Ipak smo mi jedno malo mjesto i ovo što činimo je zaista veliko. Ovom prilikom se moram zahvaliti našim prijateljima i sponzorima VGT Osiguranju, Mlinu Muzuri, Secomu, EkoSirovini Visoko i Fast Foodu Ihtijarević. Idemo na ovaj turnir da pokušamo pokazati jedan zavidan nivo nogometnog znanja gdje će nam igra biti prioritet, a ne rezultat. Na turniru će biti ekipe iz Italije, Austrije, Mađarske, Slovenije i Bosne i Hercegovine što nam daje dodatni motiv. Naši dječaci Hamza Alijagić i Adel Ajdinović su izabrani da učestvuju na kampu Real Madrida što je veliko priznanje za našu školu fudbala”, kazao je Tarik Agić.

Ove godine pjetlići su odigrali nekoliko utakmica gdje su 12 puta pobijedili ( “Bosna” Visoko, Vareš, United Ilidža, Gračanica, Šampion) , a dva neriješena rezultata su imali protiv Vareša i bez poraza uz gol razlike – 79:20 .


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE