Petodnevna radna sedmica daje rezultate u uspješnoj firmi iz Cazina, stigle i nove nagrade

614

Mnogi radnici u trgovini i uslužnim djelatnostima, ali i u pojedinim fabrikama u našoj zemlji radili su za Dan državnosti. Vlasnici firmi u kojima rade definitivno bi više računa trebali povesti o praznicima, ali i vikendima.

Tridesetpet zaposlenih u uspješnoj fabrici Limometal u Cazinu odmarali su tri dana. Direktor firme Mensur Mulalić još u aprilu donio je odluku da i subota bude neradna za uposlenike Limometala, tako da su imali produženi vikend.

– Jedino je sretan radnik dobar radnik. Bosna i Hercegovina već ima problema sa radnom snagom. Mi za sada nemamo tih problema. Sve je to rezultat dobre organizacije, ali i zalaganja svih uposlenih, od radnika u proizvodnji do direktora – kaže direktor firme Mensur Mulalić.

Proizvodi Limometala pored naše zemlje već nekoliko godina prodaju se i u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji i Austriji. Ova firma je i jedan od lidera na Balkanu u sektoru proizvodnje i prodaje krovno-fasadnih profilisanih limova, a zbog uspješnog poslovanja dobitnici su brojnih nagrada.

– Posljednje priznanje dobili smo od poslovne platforme za provjeru najznačajnijih finansijskih podataka – CompanyWall business. Zahvaljujući odličnim poslovnim rezultatima koje smo ostvarili posljednje tri godine, dobili smo plaketu zlatne bonitetne vrijednosti – kaže Mulalić.