BiHPDP će doći na sastanak sa SDP-om: Uraditi sve da SNSD ne...

PDP će doći na sastanak sa SDP-om: Uraditi sve da SNSD ne dobije četvrtog delegata

Sastanak SDP-a i opozicije iz Republike Srpske, koji je Nermin Nikšić najavio za ponedjeljak, potvrdili su i učesnici s druge strane stola. Tema je zajednička saradnja i mogućnost formiranja vlasti na nivou BiH, ali je ipak ključno pitanje o četvrtom i petom delegatu u Klubu Srba u Domu naroda Državnog parlamenta.

Ovo je za Federalnu televiziju izjavio Branislav Borenović.

Prvi čovjek PDP-a smatra da je potrebno uraditi sve da SNSD ne dobije četvrtog delegata. Tvrdnje pojedinih da bi Dodiku četvrtog delegata mogao izglasati neko od zastupnika SDS-a ili PDP-a nazvao je blefiranjem režima. Borenović tvrdi da su oni, kao i Pokret za državu, potpuno svjesni odgovornosti situacije u kojoj se nalaze, te da nisu spremni da neko trguje s njima. No rješenje koje Borenović ima, teško da je prihvatljivo Pokretu za državu.

“Rješenje je jednostavno. Zaista ne treba previše trošiti riječi i praviti toliku bespotrebnu zavrzlamu. Kolege iz Pokreta za državu su u prilici da na jedan odgovoran način razriješe ovu situaciju. Jasno je da njihovih pet poslanika u NSRS-u dovoljno da tri od njih pet glasa za drugu listu opozicije i da se to pitanje zaista stavi ‘ad acta’ i da više Dodik ne može biti faktor blokade, ucjena, tenzija nego da mora biti potencijalni faktor i rješenja ili partnerstva, ali i mogućnosti da ode u opoziciju na nivou BiH, što bi za nas svakako bilo najbolje rješenje”, rekao je Borenović.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE