Lokalne TemePolitikaOvo su visočki SDA kandidati na listama za oktobarske izbore

Ovo su visočki SDA kandidati na listama za oktobarske izbore

SDA BiH kandidirala je ukupno 506 članova, i to za sve nivoe vlasti na cijelom prostoru BiH. Od navedenog broja, 450 su kandidati s područja Federacije BiH, kandidirani za više nivoa – od kantonalnih skupština, Parlamenta Federacije BiH, do državnog nivoa. Preostalih 56 kandidata je na listama s područja Republike Srpske u okviru Koalicije “Pokret za državu” i dio kandidata na državnom nivou s prostora RS-a gdje se “liste vode pod Strankom demokratske akcije, uz podršku stranaka Koalicije.

Kada su visočki kandidati SDA u pitanju ova stranka ima kandidate za sve nivoe vlasti.

Za Skupštinu ZDK iz Visokog je na listi pet kandidata:

6. Emir Džafić, aktuelni vijećnik u Gradskom vijeću Visoko.

9. Mirela Mateša Bukva aktuelna zastupnica u Skupštini ZDK.

19.Fikret Dervišević

30. Rasim Omanović

38. Selma Lemeš

U izbornoj jedinici 6 za Federalni parlament SDA Visoko ima dva kandidata:

2. Rejhana Numanović

4. Almir Ljeskovica

Državni parlament: 

– Amir Zukić, aktuelni ministar Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Opći izbori u Bosni i Hercegovini zakazani su za 2. oktobar ove godine, a danas je bio posljednji dan za predaju kandidatskih listi.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE