Lokalne TemeCrna HronikaOsuđen na šest mjeseci zatvora: Visočanin sjeo u taxi na Sebilju, maltretirao...

Osuđen na šest mjeseci zatvora: Visočanin sjeo u taxi na Sebilju, maltretirao vozača i oteo mu 47 KM

Općinski sud u Visokom, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, dana 06.10.2022.godine donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv S. F. iz Visokog zbog krivičnog djela Teška krađa iz člana 287. stav 1. tačka b) KZ F BiH, kojom mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci.

Optuženom se stavlja na teret da jed ana 18.01.2022. godine, oko 20,00 sati, na području grada Visoko, s ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, ušao u taxi vozilo marke „Škoda“ reg.oznaka TA…, koje se nalazilo parkirano na taxi štandu na Sebilju, te sjeo na mjesto suvozača, a s njim u vozilo ušli H. M. i H. A.,koji su sjeli na zadnje sjedište, nakon čega je zatražio od taxi vozača Š. M., da ih odvuče u naselje Križ, pa kada je M. stavio vozilo u pogon i krenuo na odredište, počeo se drsko i bezobzirno ponašati, na način da je galamio i tražio od M. da mu da novac koji ima, pa kada je isti rekao da nema novca, iskoristio vrijeme dok je M. bio zauzet vožnjom i nije mogao reagovati, iz otvora koji se nalazio pored mjenjača, u kojem je stajao novac zarađen taksiranjem, zgrabio novac u iznosu od 47 KM, iako je znao i bio svjestan da se radi o tuđem novcu i da će prisvajanjem istog steći protivpravnu imovinsku korist, što je i htio, nakon čega je izašao iz navedenog vozila i udaljio se u nepoznatom pravcu, oštetivši na taj način Š. M. za iznos od 47 KM.

Napomena:
„Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela imate u vidu presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja

Visoko.co.ba / Tužilaštvo ZDKa


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE