BiHPrivredaOrange Plus: Cilj nam je platiti najbolju moguću cijenu maline kooperantima

Orange Plus: Cilj nam je platiti najbolju moguću cijenu maline kooperantima

Orange Plus d.o.o. iz Sarajeva koji svoje hladnjače ima u Kiseljaku jedan je od otkupljivača maline koji istu otkupljuje na području Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona. Ova firma postoji od 2011. godine a ista je čanica ugledne svjetske kompanije Crops iz Belgije. Proizvodjači maline kažu da je ova kompanija prošle godine imala najbolju cijenu otkupa maline na ovom području te da ju je plaćala nekih 0,20 KM više od ostalih otkupljivača.

I ove godine su oči mnogih proizvodjača maline uprte u Orange Plus iz razloga što je ova kompanija svojevrsni „Pejsmejker“ na tržištu kada je u pitanju formiranje otkupne cijene maline. Orange Plus malinu otkupljuje direktno od svojih kooperanata ali i za potrebe Cropsa malinu veleprodajno otkupljuje i od lokalnih hladnjačara. Zato je očekivati da će mnog manji hladnjačari čekati upravo cijenu otkupa ove kompanije kako bi se prilikom kreiranja svoje otkupne cijene vodili cijenom Orange Plus-a.
To je bio povod da kontaktiramo gdina. Hilimiju Burdžovića koji nam je rekao sljedeće:

„Orange Plus je već izašao sa akontativnom cijenom od 1,60 KM. Razmišljali smo da izadjemo sa novom akontativnom cijenom, no ipak smo se odlučili da sačekamo nekih 10-ak dana da se završi branje Vilameta i Mikera, te da tada ponudimo konačnu cijenu otkupa maline. Prilikom kreiranja konačne otkupne cijene u obzir ćemo uzeti kretanje cijena maline na svjetskom tržištu, dešavanja u Poljskoj i Srbiji kao i kvaliteta roda sorte Miker. Mislimo da će otkupljivači biti zadovoljni, jer mi smo kompanija kojoj je cilj da se malinarstvo u BiH razvija i našim kooperantima ćemo ponuditi najbolju moguću otkupnu cijenu u skladu sa dešavanjima na tržištu.” – izjavio je Hilmija Burdžović


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE