Lokalne TemePodrška za proizvodnju maline,kupine plantažne borovnice i aronije

Podrška za proizvodnju maline,kupine plantažne borovnice i aronije

Obavještavaju se proizvođači maline da je Budžetom Zeničko-dobojskog kantona i Budžetom Grada Visoko predviđena  podrška za proizvodnju maline. Budžetom Kantona predviđena  je podrška za proizvodnju maline ,kupine,plantažne borovnice i aronije.

Uslovi i način podnošenja zahtjeva za kantonalnu podršku su slijedeći:

Zasnovana proizvodnja maline kupine, plantažne borovnice i aronije na minimalnoj površini jedan dunum i predatoj količini  minimalno 700 kg  registrovanom otkupljivaču.

Svi proizvođači maline  (rane i kasne sorte) zahtjev za podršku podnose  do 15.08.2022 .godine s tim da proizvođači kasne sorte maline potvrdu o predatoj količini naknadno dostavljaju, a najkasnije do  15.10.2022.godine.

Zahtjev se predaje neposredno ili poštom na adresu:

Ministarstva za poljoprivredu,šumarstvo i vodoprivredu ZDK,

Ulica Kučukovići br. 2, Zenica 72 000

Budžetom Grada Visoko predviđena je podrška za proizvodnju maline. Podrška  je predviđena za sve proizvođače maline bez uslova minimalno predate količine. Zahtjevi se predaju u Šalter sali Grada Visoko do 15.11.2022.godine.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti u kancelariji broj 21. Grada Visoko ili pozivom na broj: 032/732 516 i  032/732-512.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE