Općinski sud u Visokom donio odluku: Osuđujuća, prvostepena i nepravosnažna presuda protiv Visočanina A. A.

Općinski sud u Visokom, postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, dana 28.11.2022. godine donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv A. A. iz Visokog zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. KZ F BIH – za koje mu sud utvrđuje kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine, te u sticaju krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. KZ F BiH-za koje mu utvrđuje novčanu kaznu u iznosu od 15.000 KM i krivično djelo iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije ZDK – za koje mu utvrđuje novčanu kaznu u iznosu od 6.000 KM te ga osuđuje na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 20.000 KM koju je dužan platiti u roku od 1 mjesec od dana pravosnažnosti presude.

Podsjećamo, optužnicom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona optuženi se tereti da je neovlašteno prodavao i stavljao u promet materije propisom proglašene opojnim drogama te držao oružje i municiju čija nabavka građanima uopće nije dozvoljena I oružje za čije posjedovanje nema odobrenje nadležnog organa.

Napomena: „Molimo Vas da pri preuzimanju ili prenošenju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela imate u vidu presumpciju nevinosti iz člana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja

Visoko.co.ba / Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.