Sinoć je u Velikoj sali općine Visoko, a nakon održanih unutarstranačkih izbora tokom prošlog mjeseca, upriličena Izvještajno-izborna konferencija Općinske organizacije Socijaldemokratske partije Visoko.
Ovu Izvještajno-konferenciju zvanično je otvorio novi – stari predsjednik Općinske organizacije SDP Visoko, Muhamed Husić, koji se kratko zahvalio prisutnima na podršci tokom proteklih izbora. Poslije toga, govornicu je preuzelo izabrano radno predsjedništvo sjednice, u sastavu: Dejan Ščepanović, Jasmina Zubić i Erdoan Spaho.
Ova sjednica je imala 10. tačaka dnevnog reda, a fokus sjednice bio je na izboru članova Općinskog obora i Nadzornog odbora SDP Visoko, te je nakon razgovora, konsultiranja i obavljenih izbora proglašeno novih 25 članova Općinskog odbora stranke i 3 člana Nadzornog odbora, koji će u narednom periodu obnašati ove funkcije, zajedno sa reizabranim predsjednikom Husićem.
Poseban ponos OO SDP Visoko jeste to što se u sastavu novoizabranog Općinskog odbora nalazi veliki broj mladih, na čijem čelu se nalazi Dejan Ščepanović, a među kojima su još i  Amra Mataradžija, Nedžla Greda, Nejra Karalija, Nejra Tatar, Adnan Tajić, Admir Dedić, Dalibor Tomičić i Emina Husić.
Također, pored članova OO SDP Visoko ovoj konferenciji prisustvovali su i predsjednik KO SDP ZDK, Senaid Begić, kao i predsjednik Foruma mladih SDP BiH, Damir Filipović.