Lokalne TemeOdržana promocija djela "Anam' on" u Visokom

Održana promocija djela “Anam’ on” u Visokom

U Kulturnom centru Altindag je u četvrtak, 16. februara ove godine, održana promocija knjige “Anam’ on” sarajevskog pisca Irfana Gazdića. Promotor je bio Edin Urjan Kukavica, a promociji je, između ostalih posjetilaca, prisustvao veliki broj visočkih srednjoškolca.

“Zaista, za mene jedno posebno veliko i drago iskustvo. Za ovakve trenutke vrijedi živjeti. Prepuna sala mladih ljudi – mahom U20 – spremnih čuti, pitati i jednakopravno uzeti učešće u razgovoru, nekako mi se čini da su po prvi put roman učinili svrsishodnim! Na stranu književna estetika, stil i sve ono što lijepu književnost obrazuje kao takvu, poruke i pouke koju ona isporučuje zapravo su njena srž. Ostalo su samo alati kojim se ta srž efikasnije artikuliše u javni prostor. Razgovarati o porocima i svemu onome što te i takve sociološke anomalije nose sa sobom jako je, naravno, bitno. Međutim, pričati o tome sa mladim ljudima koji su na ‘zamagljenim životnim raskrsnicama’, zapravo cijeloj stvari daje jednu posebno značajnu – didaktičku i edukativnu – dimenziju. Nadam se da smo večeras barem jedan ‘znak’ postavili na vidno mjesto gore spomenute ‘životne raskrsnice’ mladim Visočacima, a to je onaj: ‘Oprez! Odron na putu'”, poručio je autor nakon promocije.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE