Lokalne TemeOdržana promocije knjige "Bošnjaci-nacija nakon genocida"

Održana promocije knjige “Bošnjaci-nacija nakon genocida”

U ponedjeljak je u KC Altindag-Visoko održana promocija knjige “Bošnjaci-nacija nakon genocida” autora Jasmina Mujanovića, u okviru programa obilježavanja 29 godina od genocida u Srebrenici, u organizaciji Gradske uprave Visoko i JU Gradske biblioteke Visoko. Knjiga je iscrpan izvor svih historijskih faza razvoja i političkih trajanja bošnjačke nacije kao autohtone bosanske.

Poseban akcenat stavljen je na genocid nad Bošnjacima koji obuhvata mnogo više od događaja u Srebrenici 1995. godine. Kroz historijska iskustva bošnjačke zajednice, genocid je bio nastavak svih prethodnih dešavanja, a ne samo incident izazvan nacionalističkim režimom devedesetih.

Nakon svih iznesenih političkih i historijskih etapa stvaranja i opstanka bošnjačke nacije, autor u završnici svoje knjige daje i rješenja za cjelovitu bošnjačku politiku u 21. stoljeću koja bi rezultirala stvaranjem jedne slobodne nacije koja vlada sama sobom sa zakonima koje je sama odabrala, uz zagarantovana prava svim drugim nacijama i narodima koji žive u BiH.

Visoko.co.ba/Gradska uprava Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE