Održan XV sportski susret Frame Bosne Srebrene

U subotu 21. rujna 2019. godine održan je XV sportski susret Frame Bosne Srebrene. Geslo ovog susreta bilo je: “Što je od Boga rođeno, pobjeđuje svijet. (1 Iv 5, 4). Na susretu se okupilo preko 400 framaša iz petnaestak bratstava Bosne Srebrene, a Frama Konvikt Visoko bila je treću godinu zaredom domaćin ovoga velikog susreta. Susret je započeo u jutarnjim satima okupljanjem u dvorani Franjevačke klasične gimnazije, a nakon toga slavljena je sveta misa koju je predvodio novi duhovni asistent fra Davor Petrović u suslavlju deset duhovnih asistenata. Svetu misu animirao je bend Novo nebo iz Zenice.

U svojoj homiliji fra Davor je govorio o poslanici svetoga Pavla apostola upućenoj zajednici u Korintu u kojoj govori da nije bitno samo sudjelovati u utrci, nego i pobijediti. Mi, katolici, ne bismo se trebali samo oduševiti i zadržati na „sudjelovanju“ u nečemu, nego da bismo trebali težiti ka pobjedi i nagradi koja nas čeka na koncu našeg životnoga zalaganja kao vjernici.

Nakon mise bio je zajednički ručak i fotografiranje, a potom je fra Davor “Petnaeste sportske susrete Frame” proglasio otvorenim. Dečki su se natjecali u nogometu, a djevojke u odbojci. Među najboljima su se izdvojile: Frama Kreševo (1. mjesto u nogometu), Frama Uskoplje (1. mjesto u odbojci i 2. mjesto u nogometu), Frama Livno (2. mjesto u odbojci i 3. mjesto u nogometu), Frama Vitez (3. mjesto u odbojci). Najbolji igrači ovog Susreta bili su: Tanja Ružić (najbolja odbojkašica – Frama Vitez), Leo Kožul (najbolji nogometaš – Frama Kreševo) i Jure Cvrlje (najbolji golman – Frama Livno). Dodijeljena je i diploma za najbolje navijanje, koju je ove godine odnijela Frama Bučići.

Svim framašima zahvaljujemo na sudjelovanju, korektnoj i fer igri, a pobjednicima još jednom čestitamo!

Hvala Bogu na ovom danu ispunjenom molitvom, plesom, pjesmom, igrom i zajedništvom, jer „Kako je dobro i kako je milo k’o braća zajedno živjeti!“

Frama Konvikt Visoko