BiHOd 1. januara u svim poštanskim jedinicama BH Pošte plaćanje računa za...

Od 1. januara u svim poštanskim jedinicama BH Pošte plaćanje računa za struju bez provizije

Javno preduzeće BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo i JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo nastavljaju uspješnu poslovnu saradnju i u narednoj godini. Dvije kompanije potpisale su novi Ugovora koji svim fizičkim licima od 1. januara 2021. godine omogućava plaćanje računa “Elektroprivrede BiH” za utrošenu električnu energiju, bez naknade, u svim poštanskim jedinicama BH Pošte.

Podsjećamo da su BH Pošta i Elektroprivreda BiH ranije imale potpisan Ugovor, prema kojem je građanima bilo osigurano plaćanje računa za struju, bez provizije, u određenom broju poštanskih jedinica uglavnom u manjim mjestima.

Sa novim Ugovorom, ova poslovna saradnja se proširuje na područje Federacije BiH tako da će građani moći platiti račune za struju, bez naknade, u oko 400 poštanskih jedinica BH Pošte.

Na ovaj način, uz olakšicu u vidu neplaćanja provizije za račune za struju, građanima se osigurava najveća dostupnost ove usluge jer BH Pošta raspolaže sa najširom poštanskom mrežom u državi.

– Za građane je ovo jako važno, posebno sa aspekta neplaćanja provizije. Također, dostupnost poštanskih jedinica smanjit će građanima čekanje u redovima za plaćanje računa za električnu energiju, jer će imati više izbora u lokacijama za plaćanje i to sve bez provizije. Ugovor sa “Elektroprivredom BiH”, koji stupa na snagu 1. januara 2021. godine, potvrda je dosadašnje dobre saradnje i povjerenja između dvije kompanije – istakao je Mirsad Mujić, generalni direktor “JP BH POŠTA” d.o.o. Sarajevo, te je najavio da će saradnja BH Pošte i Elektroprivrede BiH biti nastavljena i ubuduće.

 

Visoko.co.ba/JP BH Pošta Sarajevo


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE