Lokalne TemeObilježena godišnjica pogibije Adema Vilića i Nihada Skopljaka Hade

Obilježena godišnjica pogibije Adema Vilića i Nihada Skopljaka Hade

Prigodnim aktivnostima u petak, 4. novembra, obilježena je 28. godišnjica od pogibije ratnih heroja Adema Vilića – dobitnika najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan i šehida Nihada Skopljaka – Hade. Centralni program obilježavanja održan je na visočkom Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima, gdje je upriličeno polaganje cvijeća i odavanje počasti svih šehidima i poginulim borcima koji su naš grad i našu domovinu odbranili od agresije.

Učenice visočkih osnovnih škola Kulin ban i Safvet-beg Bašagić te srednjih škola MSŠ Hazim Šabanović i Gimnazije Visoko prisutnima su pročitale prigodne literarne radove, koji su izazvali posebne emocije kod članova porodica, poznanika i bivših saboraca, rahmetli Adema i Nihada.

Uime organizatora, JOB Unija veterana Visoko i Koordinacije visočkih boračkih udruženja, prigodne poruke je uputio i Senad Klančević naglasivši da je čuvanje uspomena na istinske ratne heroje trajna obaveza svih nas, a pogotovo mlađih naraštaja koji moraju njegovati istinu o vremenu agresije na Bosnu i Hercegovinu te časnoj i patriotskoj odbrani njenih najhrabrijih sinova.

Upriličen je i obilazak mezarja, kao i spomen ploča na mjestima pogibije uz dostojanstvene i univerzalne poruke kako će oni najzaslužniji za našu slobodu i opstojnost našeg grada i naše domovine zauvijek živjeti u srcima i mislima!

Visoko.co.ba/RTV Visoko/Slaven Mirković


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE