NovamaS ponovo pokazala humanost i organizirala reviju za Nikolinu Pejičić

54

Modna agencija “NovamaS” predvođena direktoricom Almom Musliović uključila se u akciju pomoći Nikolini Pejičić i u Bošnjačkom institutu organizirala je humanitarnu reviju.

– Biti dobar znači biti dijete. Biti human znači buditi dijete u sebi, čitav svoj život. Humanim gestama i djelima učimo djecu kako da traju u nama i da nikada ne odrastu. Iz tih razloga Nova maS postoji, u tom smjeru se kreće i prestat će da postoji kada djeca prestanu biti djeca – poručili su iz modne agencije “NovamaS”.

Mali manekeni u Ɓošnjačkom institutu predstavili su nove kolekcije za proljeće-ljeto brendova Asya handmade, BH Crafts, DeFacto i NovamaS collection.

U revijalnom dijelu nastupile su Emina Velagić sa plesnom tačkom i Berna Balić sa numerom ” Ptice”.

– Znam da svi ljudi mogu pomoći jedni drugima. Samo mi se čini da užurbani način života i ljudsko djelovanje na ostvarenju što većeg profita i ličnog bogatstva, te ta iskrivljena slika vrijednosti u društvu, ne ostavlja prostor za predah. Prostor u kojem zastanemo, osvrnemo se oko sebe, prostor u kome možemo da primijetimo da je nekome teško, da mu treba pomoć, i prostor da djelujemo u tom smjeru. Za to zbilja treba imati osjetljivost koja se gradi od ranog djetinjstva.

Nade i cilj ovog projekta su da problem Nikoline i njoj sličnih dječaka i djevojčica učinimo vidljivijim i da im svi skupa , cijelo društvo olakšamo stanje u kojem se nalaze. Polaznici škole i manekeni su skupa sa mnom habitus modne agencije NovamaS. Za najmanje, ovo je još jedan radostan događaj, a za one nešto starije još jedan način da sutra u razgovoru sa nastavnicima u školi mogu da iskažu svoje humano iskustvo kako su svojim djelovanjem pomogli jednom nesretnom biću.

Zahvalila bih se i predsjedavajućem Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasminu Ademoviću za sufinansiranje projekta, kao i Svjetlost beauty, dugogodišnjem prijatelju NovamaS – rekla je Alma Musliović.

Dodala je da će joj po povratku iz Turske, gdje se Nikolina trenutno nalazi na pretragama i terapijama, NovamaS uručiti prikupljeni novac u iznosu od 1.325.00 KM za njene potrebe i poželjeti brzo ozdravljenje.