Nova upošljavanja u JKP “Visoko”, stvarna potreba ili odrađivanje stranačkog duga?

1404

Da li nekom novom unutrašnjom sistematizacijom i novonastalom ukazanom potrebom za otvaranjem novih radnih mjesta u JKP “Visoko”, kako saznaje Visoko.co.ba, u ovom javnom preduzeću došlo je do novih zapošljavanja. Da se radi o realnom, a ne javnom sektoru ovo bi bila vijest dana u kategoriji “Pozitivno Visoko”. Međutim stvarnost je malo drugačija, ovdje se radi o upošljavanju u javnom sektoru, a samim tim plate budućih uposlenika ovog javnog preduzeća idu preko leđa poreznih obveznika.

Podsjećamo, famoznom “reformom javnog sektora”, koju je pokušala sprovesti nova vlast, između ostalog, obećavalo se i to da neće biti novih upošljavanja u javnom sektoru koja idu na teret poreznih obveznika. To se ispostavilo kao laž, kako na ovom posljednjem primjeru, tako i u nekoliko primjera zapošljavanja u samoj zgradi Općine koja su se dešavala većinom po stranačkoj liniji.

Kada su u pitanju ova najnovija upošljavanja u JKP “Visoko” bilo bi lijepo da neko transparentno (što je i obaveze svake normalne i poštene vlasti) pojasni građanima Visokog zbog čega su i iz kojih potreba su izvršena nova upošljavanja, ili će ipak ostaviti prostora građanima Visokom da sami prosuđuju kako je to tek odrađivanja određenih dugova spram stranački lojalnih kadrova koji su odradili svoj dio posla pred posljednju Skupštinu stranke. Stranke koja jedina ima mehanizme ovog specifičnog uhljebljavanja svojih kadrova.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.