NaslovnicaBiHNema osnova z...

Nema osnova za provođenje istrage zbog 9. januara

Udruženje žrtava i svjedoka genocida i Udruženje Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa od vlasti i Tužilaštva Bosne i Hercegovine zahtijevaju pokretanje postupka protiv osoba odgovornih za organizaciju proslave neustavnog dana RS-a u Istočnom Sarajevu.

Proslava nadomak grada koji je bio pod opsadom sraman je čin i pokazatelj da se odnos onih koji su Sarajevo držali pod opsadom nije promijenio i da su spremni isto ponoviti, navedeno je u saopćenju.

Za Federalnu televiziju je potvrđeno da je u Tužilaštvu BiH već bio predmet sa zahtjevom za pokretanje postupka, ali je postupajući tužilac ustanovio da nema osnova za provođenje istrage s obzirom na to da je odluka Ustavnog suda BiH izvršena objavom u Službenom glasniku.

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.