Lokalne TemeNastavak aktivnosti u sklopu projekta "Osnaženi mladi stvaraju bolje društvo"

Nastavak aktivnosti u sklopu projekta “Osnaženi mladi stvaraju bolje društvo”

Nakon održanog četverodnevnog treninga o Programu Y koji je najmijenjen mladima, i kratke pauze koju je uzrokovala pandemija COVID19, mladi nastavljaju sa svojim redovnim aktivnostima.

Obzirom da su u posljednje vrijeme društvene mreže preplavljenje objavama koje generišu nasilje među vršnjacima i mladima, aktivnostima projekta, kroz zajedničko učenje, ukazivat će se da nasilje ostavlja negativne posljedice na razvoj ličnosti jedne mlade osobe uz promoviranje zdravih stilova života.

Kroz projekt sa mladima „Osnaženi mladi stvaraju bolje društvo“, koji se implementira u Bijeljini i Visokom, otvorena je mogućnost da mladi čine pozitivne promjene u zajednici.
Sve navedeno je dio regionalnog projekta “Za aktivnu inkluziju i prava Romkinja na Zapadnom Balkanu III” koga finansira Austrijska razvojna kooperacija, a koga provodi CARE International Balkans u saradnji s Udruženjem građana za promociju obrazovanja Roma Otaharin iz Bijeljine.

O daljim aktivnostima i implementaciji projekta javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Visoko.co.ba/Damar omladine


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE