NaslovnicaZDKNakon video-ž...

Nakon video-želje učenice OŠ “Miroslav Krleža”, ministar ih posjetio, razgovarali i poklonio im knjige

Novogodišnja želja učenice Ume Delalić i Vijeća učenika Osnovne škole “Miroslav Krleža” u Zenici bila je da im na čas dođe osoba koja učestvuje u planiranju i određivanju njihovog obrazovnog procesa. Izrazili su želju da lično razgovaraju o tome s aministrom obrazovanja u ZDK profesorom Spahijom Kozlićem, koji im je tu želju – danas i ispunio.

Kako je navedeno u video online želji, djevojčica i njeni drugovi poželjeli su da sa najbitnijom osobom za obrazovanje u kantonu porazgovaraju o povratku u klupe.

– Od saradnika sam obavješten da se želja te učenice i Vijeća učenika pojavila na društvenim mrežama, te sam odmah kontaktirao školu i danas smo i razgovarali. Njihova želja je bila da govorimo o o online nastavi i uvjerio se kako djeca željno iščekuju povratak u škole u punom kapacitetu. Oni su mi zauzvrat obećali da će pročitati knjige Maka Dizdara i Ćamila Sijarića koje sam im poklonio, rekao nam je ministar Kozlić, koji je dobio i Uminu ručno pisanu zahvalu nakon posjete školi.

 

visoko.ba/zenicablog.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.